Fanbilder från ett besök på inspelningen av "SWATH"

Lynsey vann en tävling där hon fick chansen att besöka inspelningen för Snow White and the Huntsman och träffa skådespelarna. Här är hennes bilder med Kristen, Sam Claflin och Chris Hemsworth.Bildkälla

Skrivet av: Jossan
Tid: 14:48:04
Datum: 2011-12-20
Alexandra
Hej!

Jag mailade Blogg Esse om varför min blogg spammades och frågade om orsaken till varför bloggar som funnits sedan tidigare [som kristens.se, notera att jag INTE nämnde kristens.se i mitt mail!] och jag frågade lite om hur det var med dem utländska sidorna, bilder osv. Nedan kan ni se svaret jag fick:Hej,dessa åtgärder mot "spam" kom för bara några få månader sedan. De som funnits tidigare kan vara "skyddade" och okej eftersom att spambloggar annars upptäckts efter ett tag oftast.

Du är inte den enda som fått bloggen inaktiverad av systemet, det är jättemånga varje dag som det blir så för, just för att det kan vara länkar (ofta ryska eller liknande) eller bilder från andra sidor som alltså inte är ens egna. Vissa "klarar sig" genom att byta namn på nersparade bilder osv men detta är oftast inte tillåtet och man bryter mot upphovsrätten.

Fotografer kan sälja bilder till en tidning på en kändis för flera tusen, ibland flera hundra tusen kronor, då äger tidningen rättigheterna till bilden och vill givetvis inte att denna sprids till andra som inte betalat för den. Det är bara om det står tydligt att det är okej att ta en bild som man får det, oftast krävs det att man ska ange källa.Men om det inte står att man får ta en bild, t.ex om bilden är copyright-skyddad (brukar stå på bilden) så är det inte okej att ta den, även om man länkar.

Det är många som bryter mot dessa lagar som i sverige kan ge upp till två års fängelse. Jämför det med att ladda ner eller snatta, många tar risken, men man kan åka dit på det hårt. Bara för att många gör något så betyder det inte att det är okej, eller lagligt.MVH Carolina, BLOGG ESSE
Tid: 17:07:15
Datum: 2011-12-20
Alexandra
Sv; ingen orsak! Det gör mig bara glad att hjälpa till. :)

Men jag ställde även en följdfråga till mailet som jag fått som svar, och Blogg Esse svarade med att om man inte använder sig utav bilder som är Copyright-skyddade, och alltid anger den rätta källan, så är man inte drabbad av att exempelvis få böter eller hamna i fängelse.

Om man däremot publicerar bilder som är Copyright skyddade [det står oftast på bilden om den är det] så kan man få fängelse eller böter.Kram Alexandra

http://kellanlsweden.blogg.se
• Diskussion är tillåtet, men inga kränkande eller rasistiska kommentarer. Tack!
• Länkar till bilder som inte släppts officiellt av filmbolagen raderas.
• Innan du ställer en fråga, läs igen vår FAQ. Din fråga kan redan vara besvarad och vi kommer då inte att svara på den igen.
• Svar på frågor skrivs i samma inlägg du kommenterar (förutom förfrågningar om länkbyten). Ska vi svara i din blogg, skriv det i din kommentar.
• Reklam raderas i de fall den inte skrivs i våra veckoposter.
• Spam raderas. Vi tvekar inte för att blockera IP-nummer vid upprepade spamkommentarer.
• Ibland kan det se ut som om din kommentar inte skickats. Oroa dig inte, den har troligen gjort det. Är du osäker så skicka den igen. Råkar det bli dubbla kommentarer raderar vi den ena.

Kom ihåg mig?
Namn


E-mail [dold]


URL


Kommentar