Red Riding Hood: Hur liknar den Twilight?


Red Riding Hood: Hur liknar den Twilight?

Låt oss räkna de olika sätten.

Red Riding Hood (på bio nu) är en uppdateras saga om en ung kvinna vid namn Valerie (Amanda Seyfried) som finner sig fångas mellan två friare - idealiske Henry (Max Irons) och bad-boyen Peter (Shiloh Fernandez) - i en stad belägen nära en blodtörstig varulv. Den innehåller inte en enda vampyr. Det är ingen high-school-är-hemskt-sidohandling. Och RRH utspelar sig i en gammaldags by som ser ut att redan ha blivit till fossil vid tiden då Twilight's Bella (Kristen Stewart) föddes.

Och trots allt detta, är det svårt att se Red Riding Hood utan att ha en déjà vu känsla från Twilight. Kan du inte sätta fingret på varför? Låt oss lista likheterna:

1. De är båda regisserade av Catherine Hardwicke. Men det är uppenbart, så vi går vidare...
2. Varulvsvarning. Fortfarande för enkelt. Nästa!
3. Meningar som "Ett bett... och du kommer att bli som mig." Det här börjar bli löjligt. Försök komma på en bra nu. Vad sägs om...
4. Identiska pappor. Vad är detta för konstig slump: Grabbarna som spelar Valeries och Bellas pappor skulle lika gärna kunna vara kusiner eftersom de är så lika. Galet, eller hur? Vänta nu. De spelas faktiskt av precis samma skådespelare (Billy Burke)? Kom igen. Det här är inte ens kul längre.
5. Dunkel, skogig stad. Okej, det här är ett bra exempel: RRH utspelar sig i en skogig by med grå himmel som lika bra skulle kunna vara en medeltida version av Twilight's Fork, Washington.
6. Grubblande killar. Shiloh Fernandez och Max Irons (yepp, Jeremys son) skulle vara prefekta motståndare i en dubbelmatch av en ögonbrynsrynkningstävling mot Twilight's Rob Pattinson och Taylor Lautner.
7. Kärlekstriangel. Valeries hjärta slits mellan den lojala Henry och farliga Peter som båda är benägna att vimsigt förklara sin kärlek för Valerie. De skulle lika gärna kunna ha på sig egna Team Jacob/Team Edward tröjor under sina kläder.
8. Hetlevrad hjältinna. RRH's Valerie och Twilight's Bella vet kanske inte vilken kille de ska välja, men det stoppar dem inte från att ha heta stunder med de båda - på ett sträng PG13 sätt såklart.
9. Mantlar. Det ser ut som om Valerie och Volturi åkte och shoppade på samma huv-ställe. Jag menar i samma mantel-stad. Cowls'R'Us. Nej vänta, jag ska tänka ut en bra...
10. Gothiskt soundtrack. Båda filmerna har pulserande, hurts-so-good emomusik. Vilket är okej, men vi skulle ha valt något mer i den här stilen.

Okej, vi är klara. Men det måste finnas fler likheter, eller hur?

Källa
Orginalbilder: ett, två

Skrivet och översatt av: Jossan
Bild redigerad av: Jossan
Tid: 13:17:26
Datum: 2011-03-19
Alice :)
Håller med! När jag såg på trailern kom "Wannabe Twilight" upp i mitt huvud! ;) Thehe^^

Men det finns ändå inget att oroa sig för! RRH kommer inte att bli större än Twilight! Ingen film kan bli större än Twilight! Det bara är så! ;) <3

• Diskussion är tillåtet, men inga kränkande eller rasistiska kommentarer. Tack!
• Länkar till bilder som inte släppts officiellt av filmbolagen raderas.
• Innan du ställer en fråga, läs igen vår FAQ. Din fråga kan redan vara besvarad och vi kommer då inte att svara på den igen.
• Svar på frågor skrivs i samma inlägg du kommenterar (förutom förfrågningar om länkbyten). Ska vi svara i din blogg, skriv det i din kommentar.
• Reklam raderas i de fall den inte skrivs i våra veckoposter.
• Spam raderas. Vi tvekar inte för att blockera IP-nummer vid upprepade spamkommentarer.
• Ibland kan det se ut som om din kommentar inte skickats. Oroa dig inte, den har troligen gjort det. Är du osäker så skicka den igen. Råkar det bli dubbla kommentarer raderar vi den ena.

Kom ihåg mig?
Namn


E-mail [dold]


URL


Kommentar