De 8 mest orättvist förbisedda filmerna från 2010


De 8 mest orättvist förbisedda filmerna från 2010

The Runaways

När jag recenserade filmen i mars kallade jag Kristen Stewart en modern James Dean. Jag håller fast vid det. Om du bara har sett henne i Twilight, har du förmodligen antagit det värsta om den framtida vampyrhustrun, men i The Runaways är Stewart förblurrande som verkliga, kvinnliga rockaren Joan Jett. Resten av filmen förutom henne är inte heller dålig. Det är en riktig, sjaskig, drog-angripen, sex-genomdrängt uppkomst till en berömd rock'n'roll berättelse, bara att alla rockarna råkar vara tjejer.

Filmen fokuserar främst på berättelsen av Runaways fronttjej Cherie Currie (Dakota Fanning) som presenteras för rock'n'roll livsstilen, sedan görs sexigare för att sälja skivor av den galna, scene-stealern Michael Shannon som managern Kim Fowler.

Men det är Stewarts Joan Jett som riktigt kommer att fånga din uppmärksamhet, och det slutar med att hon bär filmen. Stewarts Joan lever och andas gitarr, som den sanna talangen bakom musiken. Rock'n'roll scenerna är roliga och berättelsen om ett band med enbart tjejer som tillverkar, frigör och sedan springer runt är så intressant och fucked up som det borde vara.

Man tror att en film som Kristen Stewart medverkar i borde bli en omedelbar succe, men på något sätt verkade hennes Twilight-fans inte riktigt märka att hon var med i filmen. Det kanske var filmens hårda R-rating som skrämde iväg den överbesatta Twilight-publiken. Vad än anledningen var, så medan filmen fick positiva recensioner, verkade ingen ens värka att den hade kommit ut.

Källa

Skrivet och översatt av: Jossan
• Diskussion är tillåtet, men inga kränkande eller rasistiska kommentarer. Tack!
• Länkar till bilder som inte släppts officiellt av filmbolagen raderas.
• Innan du ställer en fråga, läs igen vår FAQ. Din fråga kan redan vara besvarad och vi kommer då inte att svara på den igen.
• Svar på frågor skrivs i samma inlägg du kommenterar (förutom förfrågningar om länkbyten). Ska vi svara i din blogg, skriv det i din kommentar.
• Reklam raderas i de fall den inte skrivs i våra veckoposter.
• Spam raderas. Vi tvekar inte för att blockera IP-nummer vid upprepade spamkommentarer.
• Ibland kan det se ut som om din kommentar inte skickats. Oroa dig inte, den har troligen gjort det. Är du osäker så skicka den igen. Råkar det bli dubbla kommentarer raderar vi den ena.

Kom ihåg mig?
Namn


E-mail [dold]


URL


Kommentar